Moest jij even diep nadenken toen jij deze titel las? Dan is de kans groot dat je (nog) niet een goede opstalverzekering hebt. Heel veel mensen hebben niet in de gaten dat er een verschil is tussen de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Vaak wordt gedacht dat de inboedelverzekering alles dekt, maar dat is niet het geval. Eigenlijk zou je beide verzekeringen moeten afsluiten. Waarom en hoe, dat leggen wij je in dit artikel uit. Zo weet je snel wat je allemaal nodig hebt om jouw eigendommen goed te verzekeren en waar je moet zijn om een goede verzekering af te sluiten. Je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is om een goede deal te vinden. 

 

Wat is een opstalverzekering precies? 

De opstalverzekering is een onderdeel van je woonverzekering. Deze woonverzekering zorgt ervoor dat je spullen, maar ook je woning goed verzekerd zijn. De opstalverzekering richt zich in het bijzonder op je huis. Deze woning kan op allerlei manieren beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan een fikse storm die over je huis raast, een brand die je woning treft of een grote vallende tak die door je raam gaat. Er zijn voorbeelden te over om te illustreren dat je zomaar forse schade aan je woning kunt oplopen. Met een opstalverzekering ben je tegen al deze vormen van schade verzekerd. Dat kan je heel veel geld schelen want schade herstellen loopt vaak snel in de papieren. Check daarom even of je al een goede opstalverzekering hebt afgesloten. Is dit niet het geval, dan is het tijd om hier even voor te gaan zitten. 

 

Welke opstalverzekering heb jij nodig? 

Zoals bij vele verzekeringen, kun je ook bij de opstalverzekering kiezen uit meerdere opties. Je kunt gaan voor de basisverzekering, waarbij je niet verzekerd bent tegen gebroken ruiten en schade die is ontstaan als gevolg van een ongelukje in huis. Wil je geen enkel risico lopen, neem dan de opstal all risk verzekering. Met dit pakket ben je tegen alle mogelijke vormen van schade verzekerd, dus ook tegen ongelukjes en gebroken ruiten. Het maakt niet uit welke optie je kiest, je profiteert altijd van snelle hulp en je betaalt nooit een eigen risico. Zo weet je zeker dat je geen onverwachte hoge kosten hoeft te betalen. Dat is de kracht van een verzekering: voor een klein bedrag per maand, koop je een enorm risico af. Ons advies is dan ook om altijd te zorgen dat je jezelf goed verzekerd. 

 

Hoe sluit je snel een verzekering af? 

Wanneer je nu in paniek geschoten bent omdat je ontdekt hebt dat je geen goede opstalverzekering hebt, dan kunnen wij je geruststellen. Je kunt namelijk gewoon even naar de site van een gerenommeerde verzekeringsmaatschappij gaan om daar je premie te berekenen. Je kunt online alle details en voordelen over je verzekering vinden. Vergelijk ook altijd even met andere verzekeringsmaatschappijen zodat je zeker weet dat je optimaal gedekt bent. Vervolgens is het slechts een kwestie van je persoonsgegevens invullen en daarna begint je verzekering gelijk.