Heb je al eens nagedacht over een onderhoudscontract cv ketel? Veel mensen denken hier niet over na en laten het onderhoud eens per jaar uitvoeren door een professional. Hoewel dit ook een goede stap is voor het verkrijgen van veiligheid en wooncomfort, kan het hebben van een onderhoudscontract jou veel meer voordelen opleveren. Om te voorkomen dat je niet de juiste beslissingen maakt, is het goed om verder in het onderwerp te duiken. Want waarvoor is zo’n contract eigenlijk een absolute must? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij. 

 

Minder hoge kosten voor jouw cv-ketel

Het hebben van een onderhoudscontract kan hoge kosten schelen voor jouw cv-ketel. De reparaties aan jouw ketel kunnen namelijk veel geld kosten, waardoor je al gauw voor een onverwachte kostenpost staat. De meeste kosten van de reparaties die moeten gebeuren zitten in het contract inbegrepen, waardoor je jezelf veel geld kan besparen. Waar je ook geld mee bespaart, is de levensduur van jouw ketel. Deze gaat namelijk veel langer mee, waardoor je op korte termijn geen duizenden euro’s hoeft te sparen voor het vervangen ervan. Je kan het geld dus weer investeren in andere delen van het huis. 

 

Meer efficiëntie en minder levensbedreigende situaties

Met het onderhoudscontract komt een professional jaarlijks langs om de ketel te reinigen. Dit komt ten goede voor de efficiëntie van de ketel. De ketel verbruikt hiermee minder energie om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Je merkt dit dus gelijk aan jouw energierekening! Je gaat merken dat het enkele tientjes per jaar kan schelen als de professional stof en vuil weghaalt van de onderdelen. En het is ook nog eens beter voor de veiligheid van jouw woning. Slijtage en vuil zorgen op termijn voor koolmonoxidelekken, wat gevaarlijk is voor jouw gezondheid. 

 

Minder storingen en andere ongemakken

Op de meest ongelegen momenten kan jouw cv-ketel storingen geven. Dankzij het cv onderhoud komt dit vrijwel niet meer voor. Niets is zo vervelend als je net onder de douche staat en de ketel ermee ophoudt. Het resultaat is immers ijskoud water. In de wintermaanden kan het ervoor zorgen dat je jouw huis niet meer kan verwarmen. Deze ongemakkelijke situaties voorkom je dus door een professional regelmatig naar jouw ketel te laten kijken. En je bespaart jezelf er veel tijd en moeite mee. Niet altijd heb je voldoende kennis over een ketel, waardoor je zelfs de kleinste problemen niet binnen een korte tijd kan verhelpen. 

 

Voldoen aan de opgestelde garantievoorwaarden

Als laatste kan het cv-onderhoud met een onderhoudscontract ervoor zorgen dat je aan alle garantievoorwaarden blijft voldoen. De ketel valt voor langere tijd onder de garantie, maar kan ongeldig worden verklaard als er geen onderhoud aan gedaan is. De garantieclaims wil je immers wel blijven behouden om te voorkomen dat de verzekering niets uitbetaalt. De gemoedsrust die je hiervoor terugkrijgt, is het geld meer dan waard. Je hoeft je nergens meer zorgen over te maken en kan volledig vertrouwen op jouw ketel.